Inkeroisten Yhteiskoulu

Inkeroisten Yhteiskoulu rakennettiin vuonna 1929. Just silloin, kun se valmistu niin tohtori Nortala sävels kantaatin. Sitä kantaattia ei oo löytyny mistään. Se vietiin kansallisarkistoon, mut sitä ei oo kukaan sieltä löytänyt. Se on arvokas kantaatti. 

Semmonen muisto tulee sielt yhteiskoulun ajoista, että kun oli tää vanhojenpäivä. Niin onneks sillon pääs paljon halvemmalla kuin nykyään. Mie otin isoäidin mustan hameen päälle ja sellaset pyöreät rillit. Yhen opettajan tunnilla kaikki otti ylimääräiset rekvisiitat pois, mutta mul jäi ne rillit päähän. Se on jäänyt mieleen.

Välitunneilla oltiin ystävysten kanssa yhdessä ja juteltiin. 

Yhteiskoulul ei ainakaan sillon 1940-luvulla muuta harrastustoimintaa iltaisin, mutta rippikoulu oli kahteen kesään siel. Myö käytiin siel iltasin rippikoulus. 

Inkeroisten yhteiskoulussa oli silloin kuuluisa oppilas kuin Juha Vainio. Oli mun aikana.

Yhteiskoulussa oli rehtorin tyttären häät joskus 1940-luvulla, en muista vuoslukua enää niin tarkkaan. Heidät vihittiin siel voimistelusalis ja sit siinä ruokalassa tarjoiltiin sitte kahvit. Ja mie olin muistaakseni viidennel luokal tai neljännel, kun oli kotitaloutta. Niin sitten minut oli yhden toisen oppilaan kanssa valtuutettu tarjoilemaan kahvia niissä häissä. Sit siel oli semmonen luukku siel juhlasalissa, mistä mentiin eteisestä sinne ylös. Ja opettaja käski meidät sitten sinne katsomaan vihkimistä. 

Inkeroisten yhteiskoulu oli ihan hyvä koulu. Meit oli yhel luokal 40 ja kolme luokallista samanikäsiä samaan aikaan. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita