Tapahtui Tehtaanmäellä

Tuli mieleen, kun täällä Tehtaanmäen koulul oli mun ensimmäinen opettaja. Jäi sellanen hauska juttu mieleen, kun myö oltiin ehkä toisel kymmenel vuodel ja pojista yks hommas pikkubostonii (siihen aikaan oli iso aski bostonii ja pikku aski bostonii). Siin ol radan toisel puolel Shellii vastapäätä mettää. Myö oltiin sit pum-sotaa siel Mäntysaares ja paukuteltii ja juostii junan vieres kun juna pysähty Tehtaanmäes. Ja opettajahan oli siel junas! Ja se varmaan näki et meil oli tupakat, et pojanpirulaiset ol vetäny poskisauhut kun pysähty se juna. 

Ja seuraavaan päivään kun mentii kouluun sitten niin opettajahan hermostu meille nappuloille siitä. Se luettel meiän nimet siin ekaks ja se kun on se opettajien ylinen missä se katto kun keisari sielt aina, se alko naputtaan siihen sit karttakeppii. Se keppi meni silleen pirstaks poikki. Se opettaja vähä hermostu, ja ihan oikein ku hermostu, mie en oo sen jälkeen tupakkaa polttanu! Mut koko ikäin oon ajatellu, et pitäskö sorvauttaa opettajalle uus keppi!

Mie kävin Viialan kouluu, mut sitte tultiin tänne Inkeroisten Tehtaanmäen koululle keittokurssille, vai mikähän se oli. Ja se ol syksyy. Ja likat sano, että nyt mennään tonne Anjalaan VPK-lavalle, siel on köyritanssit niin sinne mennään. Eikä myö tiedetty, missä se paikka oli. Joku oli sanonu, että joen yli menee silta. Ja tultiin tänne tehdasrakennuksen alkupäähän ja luultiin, että siellä se silta menee. Ja siel oli yks mies joka ihmetteli, mitä tytöt siellä teki. Ja se vei meidät sinne patosillan luokse. Sit myö mentiin siltaa pitkin ja ihmeteltiin millainen joki on täällä. Kun oltiinhan myö Keltakankaallakin joki nähty, mutta se oli täällä ihan erilainen. Ne kosken kuohut oli erilaisia. 

Tehtaanmäen koulul ol 40 oppilastakin samalla luokalla. 

Tehtaanmäen koulu oli iso koulu, mutta mukava.

Kun 50-luvulla tulin Tehtaanmäen kouluun opettajaksi, siellä oli lapsia niin paljon että yks luokka kävi linja-autolla Keltakankaalla. Siellä oli koululla tilaa. Kun meillä ei ollut luokkahuoneita kaikille. Jatkokoulua käytiin sitten iltaisin, jonkun tunnin.

Omakotialueelta tuli paljon lapsia ja Veikkolasta tuli paljon lapsia. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita