Liikkalan tiilitehdas

Liikkalashan oli tiilitehdas. Siellähän miekin keskikoulun aikana opiskelurahat tienasin. Me laitettiin ja heitettiin niitä tiiliä kuivumaan, toinen oli ylempänä ja sille heitettiin ja se laitto kuivumaan. Ja sit taas otettiin pois. Tiilethän oli tehty formussa ja ne kuivatettiin. Sit ne vietiin poltettavaks, kun ne oli kuivunut. Se oli vastapäätä asemaa silloin. Siel oli naiset silloin omistajana. Siellä koululaiset tienas hyväst. 

Sit mie olin joskus kesäisin oppikouluaikana piikana hammaslääkärillä. Se oli siitä hyvä paikka, että mie sain hampaat paikattua ilmaiseksi silloin. Ja ne on vieläkin hyvässä kunnossa! 

Oon ollu tiilitehtaalla monta kesää töissä. Sinne pääs 15 vuotiaana. Kyl siinä sai pitää kiirettä, kun yks mies vei kottikärryillä niitä tiiliä sinne huoneeseen, missä niitä poltettiin. Ja se huus koko ajan, että lisää lisää! Ja kyl myös sit lennätettiin niitä tiiliä vauhdilla!

Liikkalas oli iso sementtitehdas myös. Siel tehtiin kaivonrenkait ja muuta. Se oli ihan tien vieres. Se oli Metsäkyläs päin. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita