Meijeri

Meijerin luona oli jäätelötehdas pienessä rakennuksessa. 

Onhan siel tänä päivänä pystys se jäätelötehdas. Sellast irtojäätelöö mie oon hakenu sieltä, kaks-kolme litraa. Sit sai maidonlähettäjät pientä palkkioo vastaan hakee sielt.

Ja sai sielt juustoo ja piimää ja kaikkee muutakin.

Mun sisko oli siel meijerin konttoris töissä.

1950-luvul piti aina maitotili hakee tuolt meijerilt. 

Muistan, kun asuttiin Huhdanniemellä, niin isä vei aina meidän kuormat tuonne meijerille. Maitotonkat. Ja mie olin joskus meiän isän kans siel meijeril.

Ja mie muistan, kun siin oli rautatie siinä meijerin vieressä. Ja siin seiso aina sellanen valkonen vaunu, ne sano maitovaunuks sitä. Ja se vei luultavast kotkalaisille sitä maitoo. Se oli vissiin meijerin oma raide.

Myö ollaan käyty ensimmäisiä jäätelöitä hakemas siitä valkosesta maitovaunusta.

Mie muistan, kun isä laitto viemään maitoa meijerille hevosen kanssa. Se oli sellanen iso ruuna. Mentiin Terholan mäkeä alas ja juna justiin tuli ja vislas just tuos tunnelin kohdalla. Ja sillon hevosta vietiin! Kaatu siihen kaks maitotonkkaa. Ja hevonen juoks sinne Kymenrannan taakse, rautatelineen luokse. Ei päässy kauemmas. Ei ois arvannu mennä kotiin sanomaan et ei oo maitoo viety!

Meijeriltä haettiin sota-aikana kai heraa tai jotain. Kun oli ruoasta pulaa. Mentiin Myllykoskelta junalla Inkeroisiin sitä hakemaan. 


© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita