Uimapaikkoja

Inkeroisten uimapaikka v. 1958, kuva: L. Multanen.
Inkeroisten uimapaikka v. 1958, kuva: L. Multanen.

Anjalanlahdella tehtaan puolella oli iso uimalaitos 1950-luvulla. Siellä myö kaikki anjalalaiset käytiin uimakoulussa. En tosin oppinu sielläkään mitään! Pelkäsin sitä vettä niin kuollakseni. Mut siel myöhemmin muistan et siel oli sellanen korkee torni ja hyppäsin sieltä! Ja joka päivä siellä käytiin.

Sielhän oli 50 metrin ratakin!

Lauttarannast Inkeroisist uitiin aina puomille ja sit seuraavalle puomille ja sit Inkeroisten puolelle ja takas. Siin oli kova virta. 

Muita uimapaikkoja oli Viljaranta Kymijoen rannassa, siellä missä joki tekee sen mutkan niin siellä mutkassa. Siel oli se Neidonkivi, valtavan iso kivi. Ja sielt aina sukellettiin ja nyt kun on vedet laskenu niin herrajumala se on ihan täynnä valtavii kivii se pohja! Että mikä onni ettei iskeydytty niihin kiviin! Mut nähtäväst oltiin niin kevyitä sillon viel!

Ja Junkkarinjärvi oli kans uimapaikka. Ja Pohjanvirran rannassa kävi kaikki kirkonkyläläiset pesemäs mattonsa ja lapset uimas.

Mie oon käyny siel Aholan rannas, siel oli meiän uimapaikka. Siel käytii pesemäs matot ja siel oli laituri. Siel joka päivä käytiin. Sit kun kotiin pääs niin oli taas ihan kuuma ja sit taas lähettiin uimaan, se oli sellast marssimist koko päivä!

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita