Anjalan koulu

Anjalan vanha koulu, kuva: M. Huttunen
Anjalan vanha koulu, kuva: M. Huttunen

Sillon ku mie olin koulus, niin sillon oli kans kahes vuoros kouluu. Vuonna 1948. Sillon oltiin viikko aamuvuoroo ja viikko iltavuoroo. Ja sit kun oli viiteen-kuuteen asti kouluu, niin kyl oli pimeää. Ei mitään valoi ollu sillon. Meiän isä joskus tuli minuu vastaan kun mie en sillon uskaltanu kulkea.

Anjalan koulun pihal on ollu kenttä, jossa pelattiin neljää maalia. Ja sen reunal oli piikkilanka, ja sen takana oli suo. Ja keväällä sen suon pinnalla oli jäätä ja jotkut pojat meni piikkilangan alta sinne suolle jäätä särkemään. 

Anjalan koulussa oli eniten oppilaita vuonna 1958 ja se oli 380 oppilasta. 

Vanhas koulus mie olen alottanu koulunkäynnin. Olikohan siellä neljä luokkaa. Ja kun ol paljon lapsia niin käytiin koulua kahdes vuorossa. Eka vuoro oli 8-12 ja toinen 12-16. 

Myökin alotettiin koulu, niin jouduttiin tähän Anjala-taloon. Siel koulul jouduttiin käymään kahdes vuoros. Partiokämpäl oli osa, Regina-koulul osa ja sit Anjala-talolla. Mut sit kun myö muutettiin tuolt Anjala-talolt tähän koululle, niin alakerras oli kaks luokkaa ja yläkerras oli kaks luokkaa. Ja opettaja asu toises pääs taloo. Ja sittenhän nää koulun luokat oli puulämmitteisiä, niin oppilaat joutu kantamaan puita ja lämmittämään taloa. Koulu purettiin vuonna 1986.

Anjala-talos oli iso valtuustosali. Siel oli koululaisia, mutta myös Anjalan Kuohu piti voimistelua siellä. Koululla laitettiin pulpetit kasaan ja sit voimisteltiin siellä. Varsinaista liikuntasalia ei ollut. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita