Anjalan kylä

Ja näistä Anjalan rakennuksista vielä enemmän. Jos lähetään siitä vanhalta kansakoululta niin oli sellanen 1800-luvulla rakennettu hirsinen rakennus, kun käännytään Anjalasta Ummeljoelle päin. Se on 1980-luvulla purettu pois. Sit kun tullaan tähän kirkon risteykseen, siin oli se kauppa, Huhdanniementien ja Anjalantien kulmassa. Inkeroisten kaupakshan sitä sanottiin, sitten siitä tuli Keskikylän kauppa ja vielä joku muu. Siitä Elimäelle päin oli Anjalan Osuuskauppa. Mun aikana se on kuitenkin purettu pois. Sit tässä Mari`s Coffeen nykyisen parkkipaikan kohdalla oli 1940-luvun lopulla rakennettu kauppa. Ja siellä tien toisella puolella oli tanssilava Paviski.

Anjalan keskusta oli hyvin vilkas liikekeskus. Kun ajattelee silloista aikaa, niin siin oli monta kauppaa ja hyvin menestyvii. 

Osuuskaupan yhteydes oli joskus baarikin siinä kulmassa ja kirjakauppa.

Siel myytiin vähän kaikkea. Oli ruokatavaraa ja ihan sekatavaraa. 

Siin oli ennen silleen lihapuoli erikseen ja sit oli toinen puoli, mistä sai muuta tavaraa. Niin mie ainakin muistan. 

Anjalas ol silloin vaikka kuinka monta kauppaa. Oli Kymenmaa ja Rämpsäs ol kaks kauppaa, Vaaramäel oli ja Ruokosuolla ja suoran varrella.

Ja joka kaupas riitti ihmisiä!

Ja taksiasema oli siinä Anjalan Osuuskaupan mäellä, siel oli aika monta autoo. Ja viljamakasiini oli sillon myös. Kirkon risteykses oli poliisin talo ja oikeal puolel oli Terijoelta siirretty valkonen huvila. Ja seuravaaks oli Anjalan puhelinkeskus. Ja myllyn yläpuolel oli kahvila. Ja sit oli Regina-koulu yhden talon päässä. Eikä siin sit muita ennen Muhniemee ollukaan.

Sit oli kulkutautisairaala, siin oli kans viljamakasiini siin kulkutautisairaalaa vastapäätä myllyl. Siin kulkutautisairaalal oli myös hammaslääkärin vastaanotto. Ja poliisimestari asu siin kans siin kulkutautisairaalan talos.

Läänin rajahan kulki tuossa Kymijoessa. Ja oli ryssän puoli ja ruottin puoli.

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita