Myllykosken kirkko

Myllykosken kirkon pääsisäänkäynnin rappuset on sukulaismiehen tekemät. Kirkon risti oli valaistu, että se näkyi kauas. Kyläläisten peltoja oli kirkolle asti. Myllykosken kirkossa on moni päässyt ripille.

Kirkon seurakuntasalis pidettiin aina pyhäkoulua. Mie asuin aseman toisella puolella ja mamma saatto minut aina radan tännepuolelle pyhäkouluun ja sitte tuli taas tunnin päästä hakemaan takasin. 

Myllykosken kirkon risti on komea, kun siinä on valot.

Ja kirkko on laitettu niin päin, että tehtaan työmiehet näkee sen suoraan, kun lähtevät töistä. 

Sitä puhuttiin, että kun miehet oli oikein juovuksis niin sanoivat, että risti näkyy, kyl myö oikees paikas ollaan! Se risti ol vähän niinku majakka. 

Siellä on käyty rippikoulussa.

Kirkolla on rippikoulu tullut käytyä.

Pasanen kerto meille, kun opetti meille sitä rippikoulua. Hän kertoi, että hänellä oli opiskeluaikana kovasti rahavaikeuksia ja hän rukoili sitten, että Jumala antais hänelle jotain avustusta raha-asioihin. Se voitti pesukoneen! Ja oli sitten myynyt sen ja saanut rahaa. Sitten näistä rippikoulupojista yks kerto muutaman viikon päästä, että hän on rukoillu viittä pesukonetta eikä oo saanut yhtään!

Mie olin lapsena pyhäkoulus kirkon sakastis. Siel oli kaks pyhäkoulua, pienemmille ja isommille. Ensin kävin siel pienemmäs ja sit isommas. 

Kirkolla oli kerran juhlat niille, jotka oli 50 vuotta sitten päässy ripille. Ja sit laskettiin sankarihaudoille seppeleet. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita