Kauppiaana Myllykoskella

Myllykosken keskustaa, kuva: K. Perätalo
Myllykosken keskustaa, kuva: K. Perätalo

1970-luvun alussa Myllykoski oli hyvin vilkas, oli paljon kauppoja. Hän perusti sinne värikaupan. Ja vuonna 1976, kun saatiin isompi paikka niin sinne tuli kukkakauppa samalla. Silloin Myllykoski oli kyllä voimissaan, oli kauppoja ja vaikka mitä. SYP:n talossa oli silloin värikauppa, sekakauppa, kukkakauppa, baari ja parturi-kampaamo. Ja sitä haluttiin laajentaa, ja koko meidän siiven piti lähteä sitte pois. Sitten rakennettiin uusi liikekeskus, jonka rakentamista mies vartioi. Se on heidän aikaansaannostaan. Joka nyt on taas melkein tyhjillään.

Mut Myllykoski on siinä mielessä mielenkiintoinen, että kun ollaan oltu kauppiaita Anjalassa, Inkeroisissa ja Myllykoskella niin uskomattoman erilaisia oli nää asiakkaat! Vaikka luulis, että ihan samaa aluetta ja samanlaisia olis niin kyllä oli erilaisia. Sen näki jo siitä, että kun lauantai-aamuna lähti töihin, niin Anjalassa pyöri jo ihmisiä ja kun tuli Inkeroisiin niin joku haukotteli ja toivotteli huomenta. Ja kun tuli Myllykoskelle niin ketään ei näkynyt missään, kaikki oli vielä kotona.  

Keskustahan oli kauppoi täynnä. Kahta puolta tietä täynnä kauppoja joka rakennuksessa. Ja torilla oli oikeen vanhan ajan kioski 1960-luvun alussa. Siinä oli veranta siinä. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita