Liikkalan Mylly

Minusta Liikkalast tulis ehdottomasti nostaa esiin tää Liikkalan Mylly. Se on ties monennessa sukupolvessa ja vaikutus aikamoinen. Ja esimerkiks nää uutispuurot syksysin, niin siellähän käy ihan valtavasti väkeä. Nythän ne on tehnyt kuluttajapakkauksiakin ja myy niitä kaupoissa. Mylly on jo maamerkki, se on aina ollut siinä, kun oon Haminastakin siellä käynyt. Siel kävi isolt alueelta miehiä ja naisia jauhattamassa viljaa, Elimäeltä astikin. 

Liikkalan Myllyl kävi kaukaa ihmisiä, kun sielt vehnämyllyst sai hyvii jauhoi.

Ja siel meni valtakunnan raja joskus, Ruotsin ja Venäjän.

Kun mie olin pien poika, niin minut laitettiin yksin hakemaan jauhoi sielt Liikkalan myllyst. Joku kai sano, miten sinne lähetään täält Inkeroisist. Kun ei isäntä joutanu sinne koko päiväks lähtemään, niin minut laitettiin sinne. Sit mie hevosen kans lähdin. No kyl mie jotenkin sinne myllylle löysin ja ne jauho siel ne jauhot ja laitto hevosen kyytiin. Sit mie kyselin, et miten mie sielt löydän kotiin? Niin mylläri sano, et käännät hevosen ja kyllä se kotiin löytää! Ja niin se löysi. Se oli pienenä pojannaskalina jännä reissu!

Mylly rakennettiin tiilitehtaan tiilistä.
Muistan, kun olin pikkulikka ja Mettäkyläs oli joku tulipalo. Niin äiti kiipes myllyn katon päälle sinne ihan ylös kattomaan!

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita