Korvenkylä

Mie olen Korvenkylällä asunut 50 vuotta. Muistan, kun olin tyttökaverin luona kylässä ja päätettiin mennä katsomaan, kun meidän kylän miehet tekee tuonne nuorisoseurantaloa. Ja myö käytiin siellä mäellä kattomassa. Ja se oli rakennuksen alla. Tyttökaverin isä oli rakennusporukan puuhamiehiä. Nykyisin se on kai jonkunlainen varasto nuorisoseuran tavaroille tai museotavaroille. Koulu jäi tyhjäks kun se lopetettiin. Ja nykyään kaikki kylän seurat pelaa siellä. Nuorisoseurantalolla oli joka vuos näytelmiä, nuorisoseuran toimintaa, sukujuhlat, hirvijuhlatkin. Keitettiin soppaa iso kattilallinen ja vietiin sinne. Tai oikeastaan se oli 40 litran maitotonkka!

Kesäteatteri toimi jo nuorisoseurantalossa, Korven pirtiksi sitä sanottiin. Mutta sit kun koulu jäi tyhjäks, niin se on ollu koululla. Siel on nykyään paljon eri puolilta esiintyjiä, ei enää kaikki oman kylän väkeä. Mut siihen aikaan oli mitä oli. Mun mieheni oli mukana siinä nuorisoseurassa ja näytelmissä. Minutkin ois haluttu, kun mie tulin Anjalaan. Mut mie sanoin, et mie oon liian vanha nuorisoseuraan!

Ja Korvenkylässä oli kanssa elokuvia. 

Siel nuorisoseurantalolla oli myös tansseja. Hirvijahdissa haitari soi ja tanssittiin ja syötiin hirvisoppaa. Koko kylän väki. Sitä se oli.

Korvenkylä on ollut aika virkeä siihen aikaan. Siellä oli kauppa ja parin-kolmen kilometrin päässä Muhniemellä oli kaks kauppaa. 

Se Korven pirtti on ollu ennen niin sanotun laivajyvästön omistuksessa viljavarastona. Sitä kautta olikin aika rupeama, että saatiin myytyä ja laajennettua nuorisoseuralle tonttia.

Nuorisoseurantalolla oli kansantanhuryhmäkin. Velimies oli ja siel ryhmäs, meikäläistä ei kumminkaan yhtään sytyttänyt se. Kevääl naureskelin hänelle, et tollaset housut ja sukat jalassa, kun kansantanhuja tanssi. Mut en menny mukaan. Ja näytelmiähän siellä oli alust alkaen kanssa. 

Korvenkylän näytelmis oli alusta alkaen korvenkyläläisii näyttelemäs. Ja jossain vaiheessa puhuttiin, että ottais muualtakin näyttelijöitä, muillakin kylillä niitä varmasti riittäis. Mutta Kyösti totes että, mutta taso! Se pitää olla!

Nuoret oli sitten osittain Muhniemel. Siel oli Peltolan kauppa, niin sit siel nuoriso kokoontu siihen rappusille aina juttelemaan. Ei myö mitään pahaa tehty! Kokoonnuttiin siihen vaan. 

Korvenkylä on Muhniemen ja Kaukasuon välillä. Kaukasuolla oli kans kauppa ja koulu. 

Minun isä ja äiti oli sielt Kaukasuolt kotosin. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita