Seuratalo

Myllykosken Seuratalo, kuva: K. Perätalo
Myllykosken Seuratalo, kuva: K. Perätalo

Seuratalolla oli elokuvat, tanssia ja kaikenlaista toimintaa. Painisali ja ammuntarata ja kutomokin oli Martoilla siellä. Teatteritoimintaakin siellä oli 1950-luvulla. Sitten Myllykosken yhdistyksillä oli siellä kokoontumispaikka, oma huone yläkerrassa. Ja eläkeläisyhdistys sai järjestää tansseja siellä ilmaiseksi aikoinaan. Ja alakerrassa oli ravintola, joka oli aina auki. Ja oli lihakauppakin ja kukkakauppa ja fysikaalinen hoitola. 

Seuratalol käytiin elokuvissa. Hitchkokin Linnut muistan.

Mie olen ollu Seuratalol kattomas sen Edvin Laineen Tuntemattoman Sotilaan. Ensimmäisen version. Ja Tuulen viemää.

Olen miekin siel elokuvissa ollu. Käytiin siellä bussilla serkun kanssa.

Siel oli elokuvia Työväentalolla ja Seuratalolla. Sit tehtiin silleen, että käytiin ensin toises paikas ja sit äkkiä juostiin toiseen paikkaan näytökseen. Oli joskus kaks näytöstä. Seuratalo on upee rakennus sisältä. Siel ol sellanen pieni luentosalikin. 

Siel oli keilarata, yhdistyksille omat huoneet.

Siel oli kivijalkakauppa, jossa oli Myllykosken tehtaan puutarhan tuotteita myytävänä. Siel oli aina hyvä tuoksu, kun sinne kauppaan meni. Olikohan sen nimeltään Tehtaan Myymälä?

Koskimajan kutomo oli keltaisessa talossa, joka oli Kouvolaan päin mennessä. Se purettiin ennen 1960-lukua, koska mie olen ollu siel 1950-luvul häissä. Ja ne oli viimeset häät, mitä siel keltases talos oli. Se oli Marttojen Koskimaja, sitten se perustettiin Seuratalon alakertaan.

Nykyään se on Kyöstinkallion koululla. 

Tansseis mie olen ainakin Seuratalol ollu. Siel oli moni yhtye soittamassa. Tauno Heinosen bändi Inkeroisist oli ainakin monta kertaa soittamas.

Seuratalol yläkerras näyttivät elokuvii. Mie oon siel käyny ensimmäisen kerran elokuvissa. Mun eno vei minuu, olinkohan mie kymmenen vanha vai mitä. Ja ensimmäist kertaa elokuvis kun ol niin tietyst pelotti paljon. Ja kun siel juna kulki ikäänku päälle, niin mie olin enon kainalossa kyyryssä. Se elokuva oli Lapatossu ja Vinski!

Kävin kattomas tuol sellasta elokuvaa kuin Enoni on toista maata, tuolla Kuvamyllyssä. Ja tansseissa on käyty.

Alakerras oli keilahallikin.

Siihen aikaan oli joskus pojilla pullot taskussa, kun meni tansseihin. Mut poliisit otti ne pullot pois alakerras, ennen kuin meni tansseihin.

Myllykoskelhan oli hyvä tanssiorkesteri, se Pauli Hantikaisen yhtye.

Se oli meiän häissäkin soittamassa.

Siel on ollu monet häätkin tuol Seuratalon ravintolassa. Waldenin aikana siel oli minimivuokrat, niin eri yhdistykset kokoontu Seuratalolla. Ja kylän häät ja juhlat pidettiin siellä. 

Tansseishan siel seuratalolla on käyty.

Ja mie olen ensimmäiset elokuvat siellä nähny. 

Naisvoimistelijat harjotteli Seuratalos.

Ja kivijalassa oli tehtaan vihanneskauppa.

Myö pidettiin Seuratalolla 50-vuotispäivät.

Teatterit kävi siihen aikaan esiintymässä maakunnissa, niin kuin Myllykosken teatterikin. Niillä oli kilpailuakin teattereilla, että kuinka monessa paikassa ne esiinty. 

© 2022 Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa / Kymijoen Hoiva ry.  / Valtatie 10, 46900 Inkeroinen (Kouvola)          
Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita